Problem to upload my code

Good morning,

I bought an IND.I/O D21G last week and I try to work with it but it impossible to transfer my code. I try with the simple code "HelloWord" given in exemple, it works only once and now nothing works... I verifed USB cable, I reinstalled Driver, I verifed libraries ("Industruino SAMD boards 32-bits ARM Cortex-M0+", Indio and UC1701 are installed)...

You will find below message during upload code.

Thank a lot for your help.

Olivier

******************************************************************************

Forcing reset using 1200bps open/close on port COM14
PORTS {COM7, COM8, COM9, COM14, } / {COM7, COM8, COM9, COM14, } => {}
PORTS {COM7, COM8, COM9, COM14, } / {COM7, COM8, COM9, COM14, } => {}
PORTS {COM7, COM8, COM9, COM14, } / {COM7, COM8, COM9, COM14, } => {}
PORTS {COM7, COM8, COM9, COM14, } / {COM7, COM8, COM9, COM14, } => {}
PORTS {COM7, COM8, COM9, COM14, } / {COM7, COM8, COM9, COM14, } => {}
PORTS {COM7, COM8, COM9, COM14, } / {COM7, COM8, COM9, COM14, } => {}
PORTS {COM7, COM8, COM9, COM14, } / {COM7, COM8, COM9, COM14, } => {}
Uploading using selected port: COM14
C:\Users\BAOL\Documents\ArduinoData\packages\industruino\tools\bossac\1.7.0-industruino/bossac-0x4000.exe -i -d --port=COM14 -U true -i -e -w -v C:\Users\BAOL\AppData\Local\Temp\arduino_build_543714/HelloWorld.ino.bin -R 
 

 

Olive Bai
Olive Bai
30
| 0 0 0
Asked on 4/13/21, 9:02 AM
0
vote
82 Views

Thanks for your answer Tom,

I connected the INDIO with power supply... 

I found the solution on arduino forum (https://forum.arduino.cc/t/cannot-upload-anything-to-arduino-micro/478580). I double click (quickly) on reset buton behind the LCD during transfer and now that works well.

Have a nice day.

Olive Bai
Olive Bai
30
| 0 0 0
Answered on 4/13/21, 11:41 AM
0
vote

Hi,

You are using the INDIO, so you will need to connect an external power supply (12/24Vdc) on V+/V- to work with it, the USB does not power up the full unit. 

If you are referring to this example https://github.com/Industruino/UC1701/blob/master/examples/HelloWorld/HelloWorld.ino then it should indeed work after uploading: the LCD screen should show a counter, did/do you see that? I don't think the above is the full upload trace, if more convenient you can send to connect@industruino.com 

Tom
Tom
5615
| 1 1 3
Answered on 4/13/21, 10:07 AM
0
vote

Your answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

Ask a Question

Keep Informed

About This Forum

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services.

Read Guidelines

Question tools

63 follower(s)

Stats

Asked: 4/13/21, 9:02 AM
Seen: 82 times
Last updated: 4/13/21, 11:41 AM