Analog Input Current Mode (Percentage)

Hi,

I am testing Analog I/O. mA_p doesnt seems to show correct results. I think issue is on reading and writing in % mode.

Please check this and let me know.

Muhammad Abdur Rehman Khawaja
Muhammad Abdur Rehman Khawaja
7
| 0 0 0
Asked on 6/17/16, 2:10 AM
0
vote
635 Views

Yes, there is some issue within the library, Raw mode is working fine, but %mode doesnt give correct results

Muhammad Abdur Rehman Khawaja
Muhammad Abdur Rehman Khawaja
7
| 0 0 0
Answered on 6/17/16, 1:39 PM
0
vote

Hello, analog input mode is an industry standard. I think the reading is from 4 to 20 mA and it should be used for this type of sensors.

Current input is used for sending precise analog readings over long lines.


If the issue is only in % mode and not in raw mode, you can check the library, but still I guess that 0% will be at 4 mA and 100% at 20 mA

Stefano Giuseppe Bonvini
Stefano Giuseppe Bonvini
567
| 0 0 0
Answered on 6/17/16, 6:34 AM
0
vote

Your answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

Ask a Question

Keep Informed

About This Forum

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services.

Read Guidelines

Question tools

27 follower(s)

Stats

Asked: 6/17/16, 2:10 AM
Seen: 635 times
Last updated: 6/17/16, 1:39 PM